Sterrenbeeld Kreeft | Uitgebreide Horoscoop & Eigenschappen (2023)

Hier lees je een uitgebreide horoscoop voor het sterrenbeeld Kreeft (datum: 21 juni t/m 22 juli). Ontdek alle positieve en mindere eigenschappen, hoe Kreeften in de liefde zijn, wat jouw beste carrièrekeuzes zijn en welke lessen je kunt leren.

Sterrenbeeld Kreeft | Uitgebreide Horoscoop & Eigenschappen (1)

Sterrenbeeld Kreeft datum

De datum voor het sterrenbeeld Kreeft is 21 juni t/m 22 juli.

Je bent dus een Kreeft van horoscoop als je jarig bent op de volgende data:

21 juni, 22 juni, 23 juni, 24 juni, 25 juni, 26 juni, 27 juni, 28 juni, 29 juni of 30 juni

of

1 juli, 2 juli, 3 juli, 4 juli, 5 juli, 6 juli, 7 juli, 8 juli, 9 juli, 10 juli, 11 juli, 12 juli, 13 juli, 14 juli, 15 juli, 16 juli, 17 juli, 18 juli, 19 juli, 20 juli, 21 juli of 22 juli.

Horoscoop Kreeft in het kort

Positieve eigenschappen het sterrenbeeld Kreeft:

Liefdevol en emotioneel
Intuïtief en fantasierijk
Beschermend en empathisch
Huiselijk en zorgzaam

Mindere karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Kreeft:

(Video) #56 Alles over Kreeft, de Sterke én Zwakke Eigenschappen | Sterrenbeelden

Veranderlijk en Humeurig
Afhankelijk en lichtgeraakt
Hyperemotioneel en veel zelfmedelijden
Grillig en rommelig
Chagrijnig en tactloos

Horoscoop-eigenschappen Kreeft

Datum21 juni t/m 22 juli
Engels en LatijnCancer
Astrologisch symbool
GeluksdagMaandag
Geluksgetallen2, 5 en 7
Heersende planeetMaan
ElementWater
MottoIk voel
GeboortesteenAmethist
KleurGrijs
Diepste behoefteVerbondenheid
GeurBergamot

Het karakter van het sterrenbeeld Kreeft

Je bent ontzettend gevoelig en bang om belachelijk gemaakt worden. In het Nederlands noemen we dit het sterrenbeeld kreeft, maar vaak wordt hij in het Engels ‘krab’ genoemd en als zodanig afgebeeld. Zodoende kun je ook vaak de neiging hebben om je terug te trekken in je schulp om jezelf te beschermen tegen emotionele pijn en je kwetsbaarheid te verbergen. Je sterkste instincten zijn gericht op materiële en huiselijke veiligheid, en je zult er alles voor over hebben om dit te bereiken.

Je bent waarschijnlijk heel complex: soms lijk je de kracht van een reus te hebben en soms lijk je zo zwak als een kind. Je intenties zijn altijd goed, maar het ene moment kun je lief en charmant zijn (zeker als je een bepaald doel voor ogen hebt) terwijl je het volgende moment melancholiek, in jezelf gekeerd en afstandelijk kunt zijn. Het is niet moeilijk om je aan het huilen te brengen.

Omdat je zo’n sterke verbeelding hebben en deze een goede verbinding heeft met je onderbewustzijn, is het belangrijk dat je gedachten over persoonlijke ziekten vermijdt. Je moet ook je neiging tot wispelturigheid, intolerantie, timiditeit en excessief emotionalisme leren beheersen. Het is belangrijk dat je een gevoel voor humor ontwikkelt, want je vindt het moeilijk om grapjes over jezelf te maken. Je vindt het niet leuk wanneer anderen je zeggen wat je moet doen, maar als de klus punctualiteit, precisie, planning, organisatie, geordendheid inefficiëntie vereist, dan zal jij gegarandeerd puik werk verrichten.

Rusten en reinheid zijn heel belangrijk voor je, en activiteiten waarin netheid en orde niet mogelijk zijn, vind je vreselijk. Je eigen gevoeligheid, empathie en intuïtie zorg ervoor dat je goed met anderen kunt samenwerken, bijvoorbeeld in de zorg als arts of verpleger, of als consulent.

Je bent sympathiek, zorgzaam, steunend en heel gevoelig voor de emotionele behoeften van andere mensen. Je vindt het fijn om nodig te zijn, voor anderen te zorgen en maak je vaak druk om de mensen van wie je houdt. Je hebt een sterk verlangen om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden, en je leven draait grotendeels om je thuisbasis en gezin. Je vindt mensen en hun gevoelens belangrijker dan macht, prestaties of je positie in de maatschappij. Vriendelijkheid, zachtheid en medeleven maken een sterkere indruk op je dan wereldse eer.

Sterrenbeeld Kreeft | Uitgebreide Horoscoop & Eigenschappen (2)Je hebt een sterke emotionele band met het verleden: je familie, en de plekken die je associeert met veiligheid en stabiliteit uit je jeugd. Een verbinding behouden met je roots en afkomst en een sterke familieband behouden, is ontzettend belangrijk voor je. Je hebt de neiging om je vast te klampen aan dingen die je dierbaar zijn, of het nu een favoriete persoon, vertrouwde plek of gekoesterd bezit is. Je wilt degenen van wie je houdt absoluut bezitten, en wanneer je eenmaal van iemand houdt, hou je nooit op met houden van diegene. Je vergeet ook nooit, wat zowel een voordeel kan zijn als een obstakel.

Je bent voornamelijk emotioneel ingesteld en je opvattingen worden veelal beïnvloed door je gevoelens en je eigen persoonlijke ervaringen, in plaats van reden en logica. Het is moeilijk voor je om situaties te beoordelen op een eerlijke en objectieve manier: je persoonlijke sympathieën en loyaliteiten spelen altijd een rol. Je hebt de neiging om dingen heel persoonlijk op te vatten, en soms bouw je een muur rondom jezelf om jezelf te beschermen tegen pijn en afwijzing. Je voelt je heel verlegen en kwetsbaar van binnen. Je hebt ook de neiging om humeurig te zijn, en ervaart veel emotionele ups en downs.

Tijdens je hele leven zul je altijd een plek moeten hebben waar je jezelf terug kunnen trekken. Je zult tijd moeten vrijmaken om te reflecteren, mediteren en jezelf te vernieuwen. Zonder dit soort retraites kun je chagrijnig worden en gaan mopperen op de mensen om je heen. Je hebt ook een sterke affiniteit voor muziek, omdat het je emoties heelt en gevoelens communiceert die moeilijk of onmogelijk onder woorden te brengen zijn.

(Video) STERRENBEELD KREEFT UITGELEGD ♋️ Eigenschappen KREEFT

De Kreeft is het zonneteken van de moeder. Man of vrouw, je zult zowel zorgzaam en beschermend voor fysieke kinderen als ‘geestelijke kinderen’ zijn, en deze gevoeligheid kan ook uitbreiden naar planten en huisdieren.

Mededogen, gevoeligheid en verbeelding zijn je sterke kanten. Maar deze gevoeligheid kan er ook toe leiden dat je de pijn van anderen oppikt en verinnerlijkt. Het is belangrijk dat je veel positieve, optimistische en emotioneel sterke mensen om je heen verzamelt. Beperk je blootstelling aan mensen die zwak, behoeftig of emotioneel labiel zijn, want ze kunnen je emotionele energie opzuigen.

Je moet ook leren om het verleden los te laten en verder te gaan. Accepteer dat zelfs positieve verandering pijnlijk kan zijn. Je moet uitkijken voor neigingen om te zwelgen in zelfmedelijden en je hopeloos en hulpeloos te voelen wanneer je wordt geconfronteerd met de natuurlijke moeilijkheden waar iedereen mee te kampen krijgt in het leven. Versterk je innerlijke gedachten en zoekt steun bij optimistische vrienden en geliefden voor begrip en steun tijdens deze moeilijke tijden.

Het sterrenbeeld Kreeft op het werk

Als Kreeft kom je het beste tot je recht in een beroep waar je jouw zorgzame kant kwijt kunt, zoals in de verpleging, jeugdzorg, kleuterleider of thuisblijfouder. Macht, geld en aanzien vind je niet zo belangrijk. Je vindt de eventuele extra zekerheid die dit soort dingen meebrengen wel fijn, maar het is voor jou gewoon niet zo belangrijk.

Je bent heel getalenteerd en je kunt in uiteenlopende beroepen uitblinken. Dankzij je scherpe inlevingsvermogen kun je bijvoorbeeld een goede schrijver, journalist of acteur worden.

En omdat je van elk huis een aangenaam nestje kunt maken, kun je ook goed aan de slag als interieurverzorger of chefkok.

Je kunt met evenveel gemak zowel een gezin als een bedrijf runnen. Denk bijvoorbeeld aan een hotel, waarbij je jouw gasten graag in de watten legt! Ook voor je werknemers ben je heel zorgzaam. Bovendien kun je goed organiseren en vind je makkelijk oplossingen voor uiteenlopende problemen.

Enkele voorbeelden van geschikte beroepen:

Acteurs
Kunstenaars
Artsen of verplegers
Thuisblijfouder
Horeca
Interieurinrichting

(Video) #48 Alles over Vissen, Hoe is dit Sterrenbeeld in Relaties? | Sterrenbeelden

Het sterrenbeeld Kreeft in liefde en relaties

Als Kreeft heb je een diepgewortelde angst voor afwijzing. Je hebt daarom de neiging om je vast te klampen aan dingen en mensen die je dierbaar zijn. Hierdoor heb je moeite met loslaten, zelfs wanneer iets of iemand je niet meer dient en alleen maar energie vreet in plaats van oplevert.

Je wil de mensen van wie je houdt het liefst helemaal bezitten. Als iemand eenmaal je hart gewonnen heeft, dan dooft jouw liefde eigenlijk nooit helemaal. Als je jaren later ineens een oude liefde tegen het lijf loopt, dan laaien je oude gevoelens in al hun vurigheid zo weer op.

Je bent ontzettend romantisch, op het sentimentele af. Als je trouwt, dan is dat als het aan jou ligt ook echt voor het leven. Je bent ontzettend loyaal en trouw. Bovendien heb je alles over voor je gezin. Hierdoor kun je soms te lang bij een slechte partner blijven in de hoop je gezin te redden.

Ook ben je heel gevoelig. Zelfs de kleinste dingen kunnen jou als Kreeft ontzettend diep raken: iemands intonatie, irritatie, een blik of gebaar. Je ziet en voelt alles en het komt diep binnen!

Je reageert niet zozeer op iemands woorden, maar vooral op de gevoelens van je partner. Deze kun je zo goed aanvoelen, dat het op het helderziende grenst!

Welk sterrenbeeld past bij Kreeft?

Het sterrenbeeld Kreeft past het beste bij een Schorpioen of Vissen.

Een Schorpioen is net zo intuïtief en emotioneel als de Kreeft, en iemand met Vissen als horoscoop deelt hun creatieve passie.

Kreeften hebben hoe dan ook een partner nodig die hun stemmingen goed kan aanvoelen.

De Kreeft-man

De Kreeft-man is diepzinnig, emotioneel, gevoelig en heel sensueel. Hij is ontzettend charmant, met een vleugje mystiek, en dat weet hij ook goed in te zetten!

(Video) Waarom jouw HOROSCOOP altijd klopt | De waarheid over ASTROLOGIE

De Kreeft-man is heel sensueel in bed en wil alles wel eens uitproberen. De jonge Kreeft-man heeft graag een oudere partner van wie hij veel kan leren, maar naarmate hij ouder wordt draaien de rollen om en vindt hij het fijn om juist de wijzere, oudere partner te zijn.

Hij is is heel huiselijk en vindt het fijn om een gezin te hebben en aan een veilig nestje te bouwen.

Daarnaast is hij heel charmant. Hij geeft zijn partner het gevoel de enige te zijn. Toch kan de Kreeft-man wel wat moeite hebben met monogamie. Het is belangrijk dat zijn partner dit niet pikt. Maak hem duidelijk dat je ook genoeg andere opties hebt. Maar een bewuste en ontwikkelde Kreeft-man is juist een trouwe partner en maatje, die alles voor zijn liefde en gezin over heeft.

In bed is hij dol op rondingen en sensuele aanrakingen. Ook fijne geuren en zachte stoffen brengen hem in de stemming.

De Kreeft-man blijft altijd van zijn oude geliefden houden. De kans is groot dat hij een oude relatie na een tijdje nog een kans geeft, of gewoon uit sentimentaliteit nog een nachtje met zijn oude liefde wil doorbrengen.

De Kreeft-vrouw

Sterrenbeeld Kreeft | Uitgebreide Horoscoop & Eigenschappen (3)
De Kreeft-vrouw is lief en zachtaardig en heel toegewijd aan haar gezin. Ze heeft alles over voor haar gezin. Ook als ze nog geen gezin heeft, werkt ze er hard aan om haar ideaalbeeld in de toekomst werkelijkheid te maken.

Haar einddoel is bij elke relatie een veilige thuisbasis en een huwelijk. Ze zal elke potentiële partner afwegen als huwelijkspartner en vader. Hierdoor kan ze behoeftig of onzeker overkomen, maar dat is vooral wanneer de partner in kwestie daar zelf nog niet klaar voor is, of een ander soort relatie in gedachten had. Als je haar niet kunt bieden wat ze wil en nodig heeft, wees daar dan eerlijk in.

De Kreeft-vrouw houdt van stabiliteit en veiligheid, dus ze kan goed sparen en vindt het ook fijn om zelf goed te verdienen.

  • Daghoroscoop Kreeft: wat kun je vandaag verwachten?
  • Bereken gratis je geboortehoroscoop
  • In de Chinese horoscoop krijg je inzicht in de invloed van je geboortejaar
  • Of lees maandhoroscoop Kreeft

Bijgewerkt op 19 oktober 2022

(Video) #52 Alles over Maagd, Wist jij dit al over dit Sterrenbeeld? | Sterrenbeelden

Deel dit artikel:

Share on FacebookShare on WhatsAppShare on PinterestShare on EmailShare on TelegramShare on Twitter

Videos

1. Kreeft Sterrenbeeld♋ - DIT moet je weten!🌟 (Symboliek in de Astrologie)
(Rosa de Boer)
2. #51 Alles over Schorpioen, Wat is de Betekenis van dit Sterrenbeeld | Sterrenbeelden
(Spiru)
3. Welk Sterrenbeeld Is Jouw Ware Liefde? Liefdes persoonlijheidstest
(Test Koning)
4. Kreeft - Sterrenbeeld Jaarprognose 2023
(Licht en Helderheid)
5. #55 Alles over Waterman, wat betekent dit Sterrenbeeld? | Sterrenbeelden
(Spiru)
6. #44 Alles over het Sterrenbeeld Leeuw, wat zijn jouw sterke eigenschappen? | Sterrenbeelden
(Spiru)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 02/28/2023

Views: 5746

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.