Herken je je niet in je sterrenbeeld? Misschien ligt het aan je geboortedag (2023)

Heb je geen behoefte aan een horoscoop, maar wel in een uitgebreidere beschrijving van je karakter volgens de astrologie? In het boek ‘Het Mysterie van je Geboortedag’ onderscheiden Gary Goldschneider en Joost Elffers voor ieder sterrenbeeld vier verschillende persoonlijkheden. Ontdek wat je geboortedag en -periode over jou te vertellen hebben.

Hoe werkt het?

Goldschneider en Elffers hebben voor iedere dag van het jaar een karakteromschrijving gemaakt die vaak opvallend accuraat is. Dat komt omdat ze niet alleen gebruikmaken van de astrologie, maar ook van de psychologie. Er is onderzoek gedaan naar de karakters van mensen geboren op de 366 geboortedagen, waaruit 48 verschillende persoonlijkheden naar voren kwamen: vier types per sterrenbeeld.

Wij delen de 48 types met je, zodat jij nog meer over jezelf en jouw sterrenbeeld te weten komt. Het kan zijn dat je volgens deze leer bij een ander sterrenbeeld hoort. Staat jouw geboortedatum niet bij je eigen sterrenbeeld, dan vind je hem bij het teken dat hiervoor komt.

Ram

Ram I (25 maart – 2 april)

Een energiek, open en oprecht karakter siert Ram I. Met jeugdig enthousiasme staan deze gevoelige mensen in het leven. Ze zijn positief ingesteld, humoristisch en gaan confrontaties bij voorkeur uit de weg. Hoewel ze charmant zijn en makkelijk in de omgang, kunnen ze ook koppig en inflexibel uit de hoek komen. Hun idealisme maakt zelden plaats voor een compromis. Ram I heeft behoefte aan vrijheid en wil onafhankelijk zijn, maar bevindt zich net zo graag in goed gezelschap.

Ram II (3 – 10 april)

Deze Ram staat in het middelpunt van de belangstelling. Deze mensen zijn gericht op succes en dat blijft zelden onopgemerkt. Ze weten de aandacht op zich te vestigen, waardoor hun talenten gezien en soms zelfs aanbeden worden. Dit stemt Ram II tevreden, maar dan begint de reis naar binnen pas. Medeleven en sympathie zijn niet de sterkste kanten van deze ambitieuze mensen, maar als ze dat weten en ontwikkelen, transformeren ze maximaal.

Ram III (11 – 18 april)

Maatschappelijk georiënteerd; dat is Ram III. Deze mensen houden conservatief en toegewijd vast aan bestaande regels en tradities of gaan er vol tegenin. Ram III is dynamisch, idealistisch en beschikt over een pioniersgeest. Als ze geen leidinggevende positie bekleden, zijn ze binnen hun bedrijf, vriendenkring of familie een opvallende inspirator met uitstekende mensenkennis. Deze mensen kunnen opdringerig overkomen, maar trachten altijd rekening te houden met hun medemensen.

Ram-Stier cusp (19 – 24 april)

Ram-Stier cusp-mensen geven hun onafhankelijkheid nooit op. Dit zijn dominante en invloedrijke types die niet per se een leidinggevende positie hoeven te bekleden om de leider te zijn. Cusp-persoonlijkheden (de overgang tussen twee tekens) hebben eigenschappen van twee sterrenbeelden. In dit geval vurig en impulsief (Ram) tegenover aards en praktisch (Stier). Een krachtige combinatie die staat voor daadkracht en volharding. De tegenstrijdige eigenschappen kunnen ook voor innerlijk conflict zorgen. De idealistische dromen van Ram botsen dan met de realiteitszin van Stier.

Stier

Stier I (25 april – 2 mei)

Koppig, pragmatisch en eigenzinnig; dat is Stier I. Deze mensen genieten van esthetiek en comfort. Ze zijn over het algemeen makkelijk en gezellig in de omgang, maar als iemand ze niet aanstaat, laten ze dat blijken. Ook ideeën en voorstellen die op hen onrealistisch of onhandig overkomen, worden niet met open armen ontvangen. Dat maakt Stier I oprecht, maar niet ongeliefd. Vaak zijn het groepsmensen met een talent voor verbinden, harmoniseren en beschermen.

Stier II (3 – 10 mei)

Kennisoverdracht is belangrijk in het leven van Stier II. Ze zetten mensen aan het denken met hun ideeën en zijn daarin vaak invloedrijk. Stier II staat bekend om onconventionele, soms zelfs radicale opvattingen die de gemoederen bezighouden. Ze zijn overtuigd van hun standpunten en komen soms belerend uit de hoek. Aansmall talkwaagt de toegewijde Stier II zich liever niet. Het is de uitdaging voor deze mensen om speelsheid en flexibiliteit te ontwikkelen.

Stier III (11 – 18 mei)

Stier III is doorgaans een vrijgevochten geest met een natuurlijk voorkomen. Ze zijn gevoelig voor kritiek en leren het liefst door ervaring. Vaak heeft Stier III liefde voor dieren en natuur. Deze mensen maken indruk door hun charmante en authentieke verschijning. Ze komen lichtzinnig over, maar achter hun natuurlijke voorkomen gaan vaak verborgen innerlijke conflicten schuil. Stieren III die hun diepzinnige kant verkennen, gaan de kracht die ze uitstralen, ook van binnen voelen.

Stier-Tweelingen cusp (19 – 24 mei)

(Video) Tweeling Sterrenbeeld ♊ - DIT moet je weten! (Symboliek in de Astrologie)

Stier-Tweelingen cusp-mensen zijn veelzijdig, energiek en uitbundig. Ze doen van alles tegelijk met evenveel enthousiasme. Stier-Tweelingen praat graag en is daar goed in. Verkopen, motiveren, animeren en presenteren zijn aan deze mensen besteed. Cusp-persoonlijkheden zijn geboren op de overgang tussen twee tekens en hebben eigenschappen van beide. In dit geval aards en praktisch (Stier) tegenover luchtig en veelzijdig (Tweelingen). Een verrassende combinatie die staat voor volharding en energie. Dit genereert een stuwende levenskracht. Het is de kunst voor Stier-Tweelingen om zichzelf niet uit te putten.

Tweelingen

Tweelingen I (25 mei – 2 juni)

Tweelingen I is een strijder met een razendsnelle geest. Deze mensen hebben scherpe overtuigingen en zetten zich in voor vrijheid van zichzelf en anderen. Ze belanden van het ene idee in het andere en hebben er moeite mee projecten af te maken. Een verantwoordelijkheid op het gebied van werk of gezin kan Tweelingen I stimuleren vaardigheden constructief in te zetten. Tweelingen I zit zelden stil. Het is de uitdaging voor deze mensen om hun tomeloze energie in banen te leiden.

Tweelingen II (3 – 10 juni)

Taal beheerst het leven van Tweelingen II. Deze expressieve mensen drukken zich op een originele manier uit in woord of beeld. Ze praten snel en gepassioneerd en bloeien op als ze goed worden begrepen. Helaas is dat niet altijd het geval en dat kan tot frustratie leiden. Tweelingen II zijn excentrieke mensen met een winnaarsmentaliteit. Ze maken het zichzelf niet altijd makkelijk door getob en angst om te falen.

Tweelingen III (11 – 18 juni)

Het leven van en met een Tweelingen III is nooit saai. Deze avonturiers zijn constant onderweg. Van plek naar plek, van idee naar idee. Vaak weten ze zelf niet wat hun volgende stap zal zijn. Tweelingen III zijn geboren verbinders. Ze hebben een scherp oog voor hun omgeving en besteden veel tijd aan het plezieren van anderen. Deze mensen hebben een positieve instelling en neigen soms naar het negeren van de minder positieve kanten van het leven.

Tweelingen-Kreeft cusp (19 – 24 juni)

Tweelingen-Kreeft cusp-mensen belichamen bezieling. Met liefdevolle aandacht dragen ze zorg voor hun verantwoordelijkheden, zowel werk gerelateerd als in hun contact met hun naasten. Cusp-persoonlijkheden zijn geboren op de overgang tussen twee tekens en hebben eigenschappen van beide. In dit geval luchtig en energiek (Tweelingen) tegenover invoelend en emotioneel (Kreeft). Een combinatie die zorgt voor een charmant en innemend karakter. Liefde en romantiek zijn een must in hun leven. Deze verstandige gevoelsmensen ontbreekt het soms aan nuchterheid en daadkracht

Kreeft

Kreeft I (25 juni – 2 juli)

Kreeft I is een dromer met een krachtig innerlijk kompas. Deze mensen beschikken over een inlevingsvermogen dat respect afdwingt. Op sociaal en emotioneel vlak zijn ze op hun best, dit uit zich zowel privé als in hun werk. Kreeften I voelen zich graag veilig, ze beschermen zichzelf tegen reacties van anderen en kunnen daarin fel en defensief zijn. Als ze leren omgaan met hun intense emoties maken deze mensen een immense groei door.

Kreeft II (3 – 10 juli)

Menselijk gedrag is de fascinatie van Kreeft II. Ze komen doorgaans rustig en soms zelfs onopvallend over, maar niets ongewoons is hen vreemd. Ze omringen zich graag met excentriekelingen waarmee ze de diepte ingaan. Kreeft II kan mensen als geen ander in de kern raken en daarmee gevoelens losmaken. Soms delen ze hun inzichten en ideeën met publiek, maar net zo vaak leiden ze een dubbelleven waarin hun liefde voor menselijke drijfveren zich minder opvallend uit.

Kreeft III (11 – 18 juli)

Kreeft III is doortastend en heeft sterke drijfveren. Deze meesters in overredingskracht winnen niet met argumentatie, maar met inlevingsvermogen, aanwezigheid en soms een staaltje subtiele manipulatie. Ze kennen de kunst van verleiding en aantrekkingskracht en gaan daar geraffineerd mee om. Met een Kreeft III die, in zijn element, op het goede spoor zit, win je de oorlog. Deze krachtige persoonlijkheden moeten ervoor waken dominant en onderdrukkend te zijn naar anderen.

Kreeft-Leeuw cusp (19 – 25 juli)

Bij Kreeft-Leeuw cusp-mensen is fluctuatie aan de orde van de dag. Hun leven is vaak een aaneenschakeling van uitersten. Zowel fysiek als mentaal zijn ze continu in beweging. Cusp-persoonlijkheden zijn geboren op de overgang tussen twee tekens en hebben eigenschappen van beide. In dit geval invoelend en emotioneel (Kreeft) tegenover vurig en assertief (Leeuw). Hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar in rap tempo af en het is de uitdaging voor Kreeft-Leeuw daarin balans te vinden

Leeuw

Leeuw I (26 juli – 2 augustus)

Leeuw I zie je niet over het hoofd. Deze aanwezige types beschikken over een natuurlijke autoriteit. Hun energie en drang om op te vallen, richten ze naar binnen: het ontwikkelen van zichzelf. Leeuwen I willen uitblinken in wat ze doen en dat lukt hen doorgaans goed. Deze verantwoordelijke mensen met een onverbeterlijke positieve levensinstelling moeten ervoor waken volledig opgeslokt te worden door hun werk. Hun eigen behoeften en interesses goed voor ogen houden, is de uitdaging.

Leeuw II (3 – 10 augustus)

Uitdagingen en beproevingen brengen Leeuwen II in hun element. Het zijn trotse strijders met een hardnekkige wilskracht. Met hun lange adem belanden ze wel eens op dood spoor en het duurt lang voor ze dat erkennen. Maar als ze dat eenmaal doen, slaan ze even moedig een andere weg in. Leeuw II is bijzonder trouw en verguist onrecht en onoprechte types. Deze mensen hebben graag de vrijheid om te doen wat ze willen. Compromissen sluiten is niet hun sterkste kant.

(Video) Maagd Sterrenbeeld♍ - DIT moet je weten! (Symboliek in de Astrologie)

Leeuw III (11 – 18 augustus)

Leeuwen III zijn leiders met een vechtersmentaliteit. Ze vallen op met hun vaak sexy uitstraling en hang naar avontuur. Het zelfvertrouwen van deze mensen kent grote hoogten. Hun levenskracht zetten ze bij voorkeur toegewijd en dienstbaar in voor een hoger ideaal. Hier tegenover staat hun emotionele en complexe gevoelsleven, waardoor ze zich onbegrepen en soms zelfs depressief voelen. Het is de uitdaging voor Leeuw III om realistisch naar zichzelf te kijken.

Leeuw-Maagd (19 – 25 augustus)

Gesloten én extravert; mensen geboren tijdens de Leeuw-Maagd cusp (overgang tussen twee tekens) vertegenwoordigen beide kanten van de medaille. Ze weten wanneer te zwijgen en wanneer met maximaal effect te spreken. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval vurig en assertief (Leeuw) tegenover praktisch en aards (Maagd). Dit zorgt voor een prettige balans. Omgaan met diepere emoties is een uitdaging voor deze Leeuw-Maagdmensen, open zijn over gevoelens helpt daarbij.

Maagd

Maagd I (26 augustus – 2 september)

Maagd I is betrouwbaar en evenwichtig. Vaak vormen deze mensen een veilige haven voor hun omgeving. Ze zijn praktisch ingesteld en hebben een gave op zakelijk gebied. Maagden I kunnen in iedere chaos een systematische orde scheppen. Deze Maagd staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling, maar stelt zich op de achtergrond dienstbaar op. Deze mensen genieten van solitair werken. In teamverband moeten ze ervoor waken misbruikt te worden om hun behulpzame en oplossingsgerichte vaardigheden.

Maagd II (3 – 10 september)

Hoge eisen stellen Maagden II aan zichzelf en anderen. Deze uiterst kritische mensen strijden voor perfectie. Maagd II voert alles op hoog niveau uit en verwacht hetzelfde van vrienden, familieleden en collega’s. Hoewel Maagd II vriendelijk, soms zelfs zachtmoedig, en verfijnd overkomt, maakt een afkeurende uitspraak van deze mensen vaak diepe indruk. Het tonen van hun kwetsbaarheid opent nieuwe deuren, die de weg naar succes en meesterschap vrijmaken.

Maagd III (11 – 18 september)

Maagd III-mensen zijn bijzonder wilskrachtig. Ze gaan recht op hun doel af en nemen daarin niet altijd de wensen van anderen mee. Niet dat het ze ontbreekt aan tact. Deze sensitieve types voelen de emoties van anderen haarfijn aan. Subtiele manipulatie is ze op zakelijk vlak niet vreemd. Deze mensen hebben een scherp intellect, veel zelfvertrouwen en een hekel aan chaos. Omgaan met hun emoties kost ze door hun analytische aard en verlangen naar evenwicht vaak grote moeite.

Maagd-Weegschaal (19 – 24 september)

Schoonheid speelt de hoofdrol in het leven van Maagd-Weegschaal. Dit zijn onverbeterlijke estheten met oog voor detail op ieder gebied. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval praktisch en perfectionistisch (Maagd) tegenover evenwichtig en esthetisch (Weegschaal). Maagd-Weegschalen maken van harmonie een levenskunst. Een perfecte presentatie is een groot goed voor Maagd-Weegschaal. Oppervlakkigheid wordt hen hierom wel eens verweten, maar hun hang naar perfectie en schoonheid komt van heel diep.

Weegschaal

Weegschaal I (25 september – 2 oktober)

De standaarden van Weegschaal I liggen doorgaans hoog. Zo hoog dat ze er door belemmerd kunnen worden. Deze mensen zijn perfectionistisch en vaak uiterst getalenteerd. Of dat talent naar buiten komt, hangt af van een zekere mildheid die ze zichzelf moeten gunnen. Weegschalen I staan vaak bekend om hun ironische humor en beheerste voorkomen, waarachter een diep gevoelsleven schuilgaat. Weegschaal I wijdt zich graag aan verbetertrajecten en reparaties, zowel zakelijk als privé.

Weegschaal II (3 – 10 oktober)

Humoristisch, sociaal en rechtvaardig; Weegschaal II belichaamt de Weegschaal zoals het sterrenbeeld bekend staat. Deze mensen nemen toegewijd deel aan maatschappij, familie en andere groepen waar ze bij horen. Ze bepalen de trend op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en omgangsvormen en uiten felle kritiek op leugens en mensen die hun afspraken niet nakomen. Deze breed geïnteresseerde individuen creëren moeiteloos een visie waarmee ze anderen inspireren. Uitdaging voor hen is om beslissingen niet uit de weg te gaan.

Weegschaal III (11 – 18 oktober)

Weegschaal III is doelgericht en realistisch. Deze mensen streven naar succes verkrijgen op een stijlvolle manier. De indruk die ze maken is voor hen van groot belang. Ze presenteren zich elegant en ontspannen. Weegschalen III zijn vaak sterk in het aangeven van hun grenzen. Door hun focus op uiterlijkheden besteden ze soms te weinig aandacht aan emotionele zaken. Het is de uitdaging voor Weegschaal III om niet afhankelijk te worden van de mening van anderen

Weegschaal-Schorpioen (19 – 25 oktober)

Betrokken en sociaal aantrekkelijk met een kritisch hart op de tong; dat is Weegschaal-Schorpioen. Deze mensen zijn bijzonder open en vaak verbaal sterk. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval sociaal en evenwichtig (Weegschaal) tegenover controlerend en emotioneel (Schorpioen). Conflicten tussen verstand en gevoel doen zich vaak voor bij deze intense cusp-persoonlijkheden. Ontspanning en plezier zijn de sleutel naar innerlijke rust.

Schorpioen

Schorpioen I (26 oktober – 2 november)

(Video) Boogschutter Sterrenbeeld♐ DIT moet je weten! (Symboliek in de Astrologie)

Een intense, trouwe persoonlijkheid die een confrontatie niet uit de weg gaat; dat is Schorpioen I. Deze mensen zijn meesters in het onderscheiden van goede en slechte intenties. Met hun humor en scherpe tong gaan ze onzuivere motieven te lijf. Hun tegenstanders hebben het zwaar te verduren, want Schorpioenen I sluiten zelden een compromis. Het zijn vaak harde werkers voor wie de kwaliteit van het werk hoog in het vaandel staat.

Schorpioen II (3 – 11 november)

Schorpioen II heeft oog voor de schaduwkanten van zichzelf en het leven. Deze mensen zijn zich bewust van hun diepste gedachten, fantasieën en gevoelens. Ze slapen en voelen doorgaans intenser dan anderen. Schorpioen II houdt van de geneugten van het leven en kan er zelfs verslaafd aan raken. Het vinden van structuur en evenwicht helpt deze emotionele mensen hun waardevolle, diepzinnige inzichten in het leven van alledag te verwerken.

Schorpioen III (12 – 18 november)

Aanwezige persoonlijkheden die indruk maken met hun charme en aantrekkelijkheid. Schorpioen III voelt zich op zijn plek in een leidinggevende rol, zowel zakelijk als privé. Als leider zijn deze mensen begripvol én veeleisend. De innerlijke stabiliteit van deze beheerste Schorpioenen dwingt respect af. Ze hebben baat bij een nuchtere vriend of partner die ze een realistische spiegel voorhoudt. Schorpioenen III zijn zich bewust van hun sterke en zwakke kanten en kunnen daardoor soms onnodig risico’s uit de weg gaan.

Schorpioen-Boogschutter (19 – 24 november)

Schorpioen-Boogschutter heeft behoefte aan zelfstandigheid. Deze mensen werken het liefst alleen en hebben moeite met autoriteit. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval controlerend en emotioneel (Schorpioen) tegenover vurig en daadkrachtig (Boogschutter). Schorpioen-Boogschutters zijn uiterst gevoelig en passioneel, maar missen soms de aardse stabiliteit om in balans te blijven. Het creëren van hun eigen visie en die overbrengen op anderen is de missie van Schorpioen-Boogschutter.

Boogschutter

Boogschutter I (25 november – 2 december)

Boogschutter I is een uiterst onafhankelijk geest. Deze mensen kiezen zelf hoe ze hun leven vormgeven en vinden het vreselijk daarin beperkt te worden. Naar school gaan, spreekt zowel de jonge als de volwassen Boogschutter I niet aan. Leren doen deze mensen door te ervaren. Ze zijn intuïtief, impulsief en ondernemend. Spottend en fel kunnen ze reageren op gedrag dat hen tegenstaat. Oprechtheid en integriteit vinden ze belangrijk. Vrienden en familie staan bij deze mensen altijd op plaats één.

Boogschutter II (3 – 10 december)

Eigenzinnig, eigenwijs en onafhankelijk; dat zijn Boogschutters II. Deze mensen zijn altijd zichzelf – onconventioneel, soms gecompliceerd – en wijken zelden voor een andere zienswijze of manier van leven. Dat ze daarmee conflict veroorzaken of afgewezen worden, maakt ze niet minder volhardend. Voor Boogschutter II is het de uitdaging mensen en werkplekken te vinden die aansluiten bij hun eigenzinnige manier van leven.

Boogschutter III (11 – 18 december)

Als Boogschutter III binnenkomt, blijft dat niet onopgemerkt. Deze indrukwekkende mensen hebben een natuurlijk overwicht, ze zijn ruimdenkend en kundig op veel vlakken. Het zijn harde werkers met een tomeloze energie. Boogschutter III heeft vaak last van onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens die bijna niemand achter ze zoekt. Ze hebben baat bij mensen die ze kritisch en recht door zee durven aan te spreken op hun soms driftige of ondoordachte handelen.

Boogschutter-Steenbok (19 – 25 december)

Boogschutter-Steenbok is maatschappelijk betrokken, vastbesloten en efficiënt. Deze mensen wachten niet op de goedkeuring van anderen, maar gaan meteen aan de slag. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval vurig en impulsief (Boogschutter) tegenover nuchter en berekenend (Steenbok). Dit kan tot innerlijke conflicten leiden op het gebied van (on)geremd zijn, die bemoeilijkt worden door een gebrek aan lichtheid. Het is de crux voor Boogschutter-Steenbok om in hun vaak succesvolle leven liefde en warmte toe te laten.

Steenbok

Steenbok I (26 december – 2 januari)

Autoritair, overtuigend en wilskrachtig; dat is Steenbok I. Deze mensen zijn vasthoudend, moedig en intellectueel. Steenbok I komt goed beslagen ten ijs en heeft een hekel aan ongefundeerde meningen en onrecht. Ze zijn oplossingsgericht en brengen waar nodig verbeteringen aan op een gefundeerde wijze. Steenbok I bezit veel kennis en is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Flexibiliteit en het toegeven van fouten zijn eigenschappen om te ontwikkelen.

Steenbok II (3 – 9 januari)

De ambitieuze Steenbok II bereikt wat hij wil bereiken. Niet door te drammen, charmeren of inspireren, maar door keihard te werken. Deze pragmatici gaan voor resultaat, de motieven op weg ernaar toe zijn daarbij van minder belang. Deze mensen werken zelden achter de schermen. Steenbokken II zijn toegewijd, betrokken en streberig in overeenstemming met het dier dat steeds hoger op de berg klimt. Ze moeten niet vergeten te ontspannen.

Steenbok III (10 – 16 januari)

Steenbok III loopt voorop. Deze mensen maken graag de dienst uit en bewaken hun eigen grenzen en veiligheid met hun leven. Met hun vasthoudendheid zijn ze vaak een stabiele factor in het leven van anderen. De drijfveer van Steenbokken III is vaak aangewakkerd door onrecht of verdriet dat hen is overkomen. Van hun succesvolle verwerking of zoektocht maken ze hun beroep. Een plaats voor zichzelf verwerven is de levensmissie van Steenbok III. Door faalangst gaan deze mensen soms onnodig risico’s uit de weg.

(Video) Steenbok Sterrenbeeld♑ - DIT moet je weten!⚡ (Symboliek in de Astrologie)

Steenbok-Waterman (17 – 22 januari)

Steenbok-Waterman is fantasierijk en flamboyant. Energiek belanden ze van de ene avontuurlijke ervaring in de volgende. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval nuchter en stabiel (Steenbok) tegenover grillig en vrijheidslievend (Waterman). Behoudend zijn en het nemen van risico’s staan hierdoor soms lijnrecht tegenover elkaar. Deze mensen hebben een levendige fantasie en een actief droomleven waarvoor ze een creatieve uitlaatklep nodig hebben.

Waterman

Waterman I (23 januari – 30 januari)

Waterman I belichaamt nieuwe ideeën, plannen en denkbeelden. Deze mensen hebben een razendsnelle geest en absorberen nieuwe informatie als een spons. Ze zijn zelden geduldig. Als iets hen niet snel genoeg gaat, gaan ze over op het volgende project. Kalmte en volharding ontwikkelen, zijn voor Waterman I belangrijk om een realistisch beeld van zichzelf te krijgen en te houden. Wat daarbij ook helpt is open staan voor contact met meer geaarde mensen.

Waterman II (31 januari – 7 februari)

Nonchalance, gemak en charme karakteriseren Waterman II. Deze mensen vallen op door toewijding en talent in het vak dat ze beoefenen. Problemen gaan ze het liefst uit de weg. Een lastige eigenschap gezien hun gevoeligheid voor stagnaties in menselijke relaties, want die vragen soms om confrontatie. Watermannen II doen anderen graag een plezier en houden hun hele leven iets jeugdigs. Hun diepere gevoelens omarmen verstevigt de band met henzelf en hun omgeving.

Waterman III (8 – 15 februari)

Ruimdenkend en behept met een weergaloos sociaal vermogen; dat is Waterman III. Hoewel ze koppig en zelfs opstandig kunnen zijn, zijn ze nooit vooringenomen. Bizarre ideeën en situaties vindt Waterman III doodgewoon. Deze mensen hechten waarde aan moraal en bevechten dat waar ze in geloven. Ze zijn niet bang, wel uiterst gevoelig. Deze kleurrijke, humoristische types weten wat geluk is, maar staan ook vaak onder hoge spanning. Dat kan voor emotionele instabiliteit en stress zorgen.

Waterman-Vissen (16 – 22 februari)

Waterman-Vissen is een ontdekkingsreiziger. Deze mensen graven diep in zichzelf en de maatschappij en komen tot fascinerende inzichten. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval dynamisch en ruimdenkend (Waterman) tegenover emotioneel en persoonlijk (Vissen). Waterman-Vissen is uiterst gevoelig, maar hunkert desondanks naar indrukken van buitenaf. Ze onderzoeken de grenzen tussen objectief en subjectief, tussen universeel en persoonlijk. Evenwicht bewaren en grip houden op de realiteit zijn de uitdaging voor deze innemende persoonlijkheden.

Vissen

Vissen I (23 februari – 2 maart)

Vissen I is realist én idealist. Deze mensen zijn goed op de hoogte van maatschappelijke actualiteiten en alledaagse praktische kennis. Spiritualiteit en religie vinden ze vanzelfsprekende onderwerpen voor gedachten en gesprek. Geest gaat voor Vissen I boven materie. Kunst, muziek en ideeën zijn aan hen besteed. Het zijn betrokken en overtuigde mensen die een discussie over een gevoelig onderwerp niet uit de weg gaan.

Vissen II (3 – 10 maart)

Een gevoelige solist met passievolle innerlijke drijfveren; dat is Vissen II. Deze mensen zijn doorgaans rustig, openhartig en tolerant. Ze werken bij voorkeur alleen en onttrekken zich aan drukte. De enkelingen die tot hun persoonlijke kring behoren, zorgen voor reuring en sociale interactie, waar Vissen II – op zijn tijd – erg van geniet. Ondanks hun rust is het leven van Vissen II vaak een aaneenschakeling van pieken en dalen waar ze bewonderenswaardig veerkrachtig mee omgaan.

Vissen III (11 – 18 maart)

Een ijzersterke intuïtie kenmerkt Vissen III. Deze mensen zijn meesters in het aanbrengen van evenwicht in tegenstrijdigheden. Ze verbinden het praktische met het ideale, het subjectieve met het objectieve. Vissen III beschikken vaak over paranormale gaven. Hoe dit tot uiting komt, hangt af van hun levensinvulling. Met hun inspirerende kracht en mensenkennis kunnen Vissen III veel bereiken. Het is de uitdaging voor deze mensen om de realiteit goed voor ogen te houden.

Vissen-Ram (19 – 24 maart)

Vissen-Ram is onomwonden. Deze mensen zijn direct en daadkrachtig. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval gevoelig en emotioneel (Vissen) tegenover koppig en vurig (Ram). Vissen-Ram is een dromer én doener die niet snel tot een compromis komt. Met veranderlijkheid en conflict, veroorzaakt door tegenstrijdige karaktertrekken, zijn deze krachtige mensen goed bekend. Geduld is een eigenschap om te ontwikkelen.

Beeld: fotografie door Peggy Janssen, styling door José Spaans en Demelza Krens

Meer lezen over jouw sterrenbeeld?

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière.

Videos

1. Maagd ♍ Onverwachts bericht van iemand wat de situatie ineens verandert! 😬❤️😇 Maart 2023 💫
(Empress Tarot 888)
2. Steenbok ♑ Sterke gevoelens 🤗♥️ Laat je verleden je niet tegenhouden! 🙏😇💋 Maart 2023 💫
(Empress Tarot 888)
3. Interview Tweelingzielen - Magisch Nederland
(LoVe by Lorraine )
4. Tweelingen ♊ Het antwoord komt van binnenuit😇 Plotseling besef! Tijd om verder te gaan 🍀 Maart 2023💫
(Empress Tarot 888)
5. Engelenboodschap 😇 Dinsdag 14 maart 2023💫 Iemand wil verantwoordelijkheid nemen en iets opbiechten!🙏
(Empress Tarot 888)
6. #1043: Onze geboorte beïnvloedt ons hele leven. Waarom weten we dat niet? | Gesprek met Anna Verwaal
(De Nieuwe Wereld)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 04/06/2023

Views: 5752

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.